rits-screens-logo

Ritscreens Goedkoopste van Nederland Gratis plaatsen en opmeten 25% korting en 7 jaar garantie

Professionele montage van ritssreens op solar uw op raam, ramen of veranda!
Wij plaatsen door heel Nederland en geven 7 jaar fabrieksgarantie.

Ritsscreen op maat gemaakt keuze voor solar, zonne-energie of elektrische bediening

In heel Nederland bieden wij meet- en installatieservices voor op maat gemaakte ritsscreen. Deze ritsscreens kunnen zowel worden aangedreven door zonne-energie als elektrische systemen, en zijn voorzien van geavanceerde Somfy motoren.

Alles wat u wilt weten over een ritsscreens vindt u op deze pagina

Ritsscreens van Soprofen bieden een elegante en compacte ontwerp met uitzonderlijke prestaties op het gebied van zon- en warmtewering.
Ze combineren maximale privacy met een duurzame bescherming van uw raamkozijnen.

Tegenwoordig worden screens vaak aangeduid als zip screens, ritsscreens of screens met rits.De voordelen van deze screens zijn voornamelijk gericht op het effectief reguleren van warmte en licht, waardoor het comfort in huis wordt verbeterd. Met name voor het bekijken van televisie in
huis wordt de kijkervaring aangenamer.

Ritsscreens bieden bovendien de mogelijkheid om het uitzicht naar buiten te behouden, terwijl nieuwsgierige blikken van buitenaf worden buitengesloten.
Dit maakt ze een uitstekende keuze om de privacy in huis te vergroten.
Bovendien dragen screens bij aan een aangenamere leefomgeving.

ritsscreens
screenamax-ritsscreen

Zip screens zijn steeds populairder

Bij het overwegen van zonwering denkt u mogelijk aan traditionele rolluiken of screens als de meest voor de hand liggende keuzes voor raamdecoratie. Echter, door de snelle vooruitgang in technologie en innovatieve ontwerpen zijn ritsscreens, ook bekend als ZIP screens, steeds populairder geworden als eigentijdse oplossing om licht en warmte in uw huis te beheersen.

Maar wat zijn precies de belangrijkste verschillen tussen screens en ritsscreens? Welke voordelen bieden ritsscreens voor zonwering en welke opties zijn er te verkrijgen?

Wanneer u op zoek bent naar de ideale zonwering met de gewenste specificaties, is het van essentieel belang om uzelf enkele belangrijke vragen te stellen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Om u hierbij te ondersteunen en te helpen bij het nemen van de
juiste beslissing, hebben we alle relevante informatie voor u op een rijtje gezet. Hierdoor hoeft u niet langer te twijfelen wanneer u een definitieve keuze wilt maken voor het type zonweringsoplossing dat het best bij uw
behoeften en wensen past.

Verschil tussen screen en ritsscreen

Ritsscreens onderscheiden zich van traditionele screens door de manier waarop ze het glasvezeldoek tussen twee aluminium zijgeleiders beheren. In het geval van ritsscreens wordt het doek niet alleen aan de onderkant strak gehouden door een onderlat, maar er is ook een ritssysteem aanwezig dat het doek extra stevig verankert in de zijgeleiders.

Dit ritssysteem biedt aanzienlijke voordelen. Ten eerste zorgt het voor aanzienlijk meer stabiliteit en stevigheid van het doek. Hierdoor blijft het screen perfect op zijn plaats, zelfs bij harde wind en extreme weersomstandigheden, zonder te klapperen of te bewegen. Dit zorgt niet alleen voor een nettere uitstraling, maar zorgt er ook voor dat het zicht naar buiten behouden blijft en nieuwsgierige blikken van buitenaf worden tegengehouden. Het resultaat is een verbeterde privacy in uw huis, terwijl u nog steeds kunt genieten van het uitzicht.

Bovendien zijn ritsscreens zeer effectief in het weren van zonlicht en het reguleren van de warmte in uw huis. Om optimaal van deze voordelen te profiteren, is het aan te raden om ritsscreens aan de buitenkant van uw ramen te installeren. Op deze manier kunnen ze effectief de zonnestralen blokkeren en de warmte buiten houden, terwijl ze tegelijkertijd een aangename leefomgeving in uw huis behouden. Kortom, ritsscreens bieden een geavanceerde en efficiënte oplossing voor zowel zonwering als privacy, met een strak en modern ontwerp.

ritscreen-veranda
ritscreens-screenomax-zomerhuisje
ritsscreens-brochure
soprofen logo

Ritsscreen voordelen

Ritsscreens vertegenwoordigen een hedendaagse, elegante, en bijzonder functionele vorm van zonwering die steeds meer populariteit geniet. Ze dienen niet alleen als effectieve bescherming tegen de ongenadige hitte van de zon, maar laten ook een heerlijke hoeveelheid natuurlijk licht de binnenkant van uw huis verlichten. Wat ritsscreens nog aantrekkelijker maakt, is hun vermogen om uw privacy te waarborgen. Wanneer ze in gesloten positie zijn, kunnen nieuwsgierige blikken van buitenaf niet langer naar binnen gluren, wat u de vrijheid geeft om ongestoord van het uitzicht op uw tuin of terras te genieten.

Maar de voordelen van ritsscreens stoppen hier niet. Naast hun functionele aspect dragen ze ook bij aan de esthetiek van uw woning. Het strakke, moderne ontwerp van ritsscreens past goed bij verschillende architecturale stijlen en geeft uw huis een eigentijdse uitstraling. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen, waardoor u ze kunt aanpassen aan uw persoonlijke smaak en de algehele inrichting van uw huis.

Daarnaast bieden ritsscreens extra voordelen, zoals energie-efficiëntie. Door het reguleren van de hoeveelheid zonlicht die uw woning binnenkomt, helpen ze om de temperatuur in huis te stabiliseren, waardoor u energie kunt besparen op koeling en verwarming. Dit kan op de lange termijn leiden tot lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

Kortom, ritsscreens zijn niet alleen een praktische oplossing voor zonwering, maar ook een veelzijdige aanvulling op uw huis die comfort, privacy, esthetiek en energie-efficiëntie combineert om een algehele verbetering van uw leefomgeving te bieden.

Slimme bediening screens

Bovendien bieden ritsscreens u het gemak van volledige elektrische bedieningsopties. Of u nu de voorkeur geeft aan een schakelaar aan de muur, een handige afstandsbediening of zelfs een intuïtieve smartphone-applicatie, ritsscreens kunnen eenvoudig en snel worden aangestuurd vanuit vrijwel elke ruimte in uw huis. Dit geavanceerde bedieningssysteem voegt een extra laag van comfort en gebruiksgemak toe aan uw leefruimte.

Met een druk op de knop kunt u uw ritsscreens omhoog of omlaag bewegen, afhankelijk van uw behoeften op dat moment. Of het nu gaat om het reguleren van de hoeveelheid licht die uw kamer binnenkomt, het handhaven van uw privacy of gewoon om extra gemak te bieden, de elektrische bedieningsopties van ritsscreens maken het beheer van uw zonneschermen moeiteloos en geheel afgestemd op uw voorkeuren.

Bovendien kunnen sommige moderne ritsscreen systemen zelfs worden geprogrammeerd om automatisch te reageren op veranderende weersomstandigheden of tijdschema’s. Hierdoor kunnen ze zich aanpassen aan uw levensstijl en het comfort in uw huis optimaliseren zonder dat u er zelfs maar aan hoeft te denken. Dit maakt ritsscreens niet alleen een stijlvolle en praktische keuze, maar ook een slimme investering in het moderne wonen.

somfy tahoma switch
somfy-handzender-io
Voorzet-ritsscreen-ZIP-Screenamax
windbestendigheid ritsscreens

Windbestendigheid

Ritsscreens bieden een scala aan belangrijke voordelen die ze tot een zeer aantrekkelijke keuze maken voor zonwering en raambescherming. Eén van de meest opvallende voordelen is hun indrukwekkende windbestendigheid. Normale screens hebben de neiging om te klapperen en kunnen beschadigd raken bij harde windomstandigheden. Dit ongemak wordt volledig vermeden met ritsscreens, dankzij de stevige verankering van het verduisterende doek aan de zijkanten. Dit zorgt voor een stabiele en solide bevestiging, zelfs tijdens winderige dagen, waardoor de duurzaamheid en effectiviteit van ritsscreens wordt versterkt.

Een ander voordeel van ritsscreens is hun vermogen om insecten buiten te houden. Het ritssysteem fungeert als een effectieve barrière die voorkomt dat insecten zoals muggen, vliegen en andere ongewenste gasten uw huis binnendringen. Dit draagt bij aan het creëren van een comfortabele en insectenvrije leefomgeving binnen.

Daarnaast zorgen ritsscreens voor optimale lichtinvalbeheersing. Door hun strakke pasvorm en het ritssysteem dat het doek stevig in de zijgeleiders houdt, voorkomen ze dat er licht langs de zijkanten binnenkomt. Hierdoor kunt u genieten van een perfect gedoseerde hoeveelheid natuurlijk licht in uw huis, terwijl overmatige schittering en verblinding worden verminderd.

Kortom, met ritsscreens kunt u ongeacht de weersomstandigheden genieten van verduistering en maximale privacy, terwijl ze ook functioneren als effectieve insectenwering en uw controle over de lichtinval optimaliseren. Dit maakt ritsscreens een verstandige en veelzijdige keuze voor uw zonweringbehoeften.

Screens als zonwering

Zonwering is een cruciaal element voor het beheer van zonlicht en thermische regulatie in woon- en commerciële ruimtes. Er bestaan diverse typen zonweringssystemen, zoals rolluiken, screens, ritsscreens en jaloezieën, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben.

Een van de veelvoorkomende uitdagingen bij het installeren van zonweringssystemen, met name rolluiken, is dat ze vaak aanzienlijk opvallen, zelfs wanneer ze niet actief in gebruik zijn. Dit wordt meestal veroorzaakt door de omvang van de behuizing die nodig is om het volledige rolluik te herbergen. Deze behuizing, vaak aangeduid als de rolluikkast, is duidelijk zichtbaar boven het raam of de deur, zelfs als er zorgvuldig rekening wordt gehouden met het afstemmen van de kleur op de gevel of kozijnen.

In vergelijking hiermee hebben screens een belangrijk voordeel. Ze hebben aanzienlijk minder massa en kunnen daardoor veel compacter worden opgerold. Hierdoor is de behuizing die nodig is om het screen te huisvesten kleiner van formaat. Dit resulteert in een veel minder opvallende aanwezigheid boven uw raam of deur. Zelfs als u zorg draagt voor een nauwkeurige kleurafstemming op de gevel of kozijnen, zal een screen minder aandacht trekken en subtieler in uw architectuur opgaan.

Voor diegenen die waarde hechten aan het esthetische aspect van hun huis en op zoek zijn naar zonwering die minder nadrukkelijk aanwezig is, vormt een screen dus een verstandige en elegant ogende keuze. Naast het esthetische voordeel biedt een screen ook functionaliteit door zonlicht en warmte effectief te reguleren, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. Dit maakt screens niet alleen aantrekkelijk vanuit designoogpunt, maar ook functioneel en praktisch voor comfortabel wonen en werken.

 

somfy tahoma switch
somfy-handzender-io
Voorzet-ritsscreen-ZIP-Screenamax
windbestendigheid ritsscreens

Ritssreens of Rolluiken

Een screen is een doeltreffende vorm van zonwering die het zonlicht filtert en zo hinderlijke schittering en warmte in uw ruimte minimaliseert, terwijl het toch natuurlijk licht binnenlaat. Screens zijn speciaal ontworpen om te helpen bij het reguleren van de temperatuur en het verminderen van de schadelijke effecten van UV-straling, waardoor uw leefomgeving comfortabeler wordt.

Daarnaast kunnen sommige screens ook verduisterende eigenschappen hebben, waardoor ze ’s avonds en ’s nachts de privacy vergroten en het binnendringen van ongewenst licht minimaliseren. Deze veelzijdige zonwerende en verduisterende screens bieden u de flexibiliteit om uw woonruimte aan te passen aan uw behoeften op het gebied van licht en privacy.

Een rolluik is een effectieve vorm van zonwering die de zonnestralen buiten houdt en daarmee de warmte en felheid van het zonlicht in uw leefruimte reduceert. Het bestaat uit horizontale lamellen van verschillende materialen, zoals aluminium of kunststof, die u kunt neerlaten om de zon te blokkeren. Rolluiken helpen niet alleen bij het handhaven van een aangenamere binnentemperatuur, maar bieden ook extra voordelen, zoals privacy, geluiddemping en veiligheid.