rits-screens-logo

Elektrische Ritscreens Goedkoopste van Nederland Gratis plaatsen en opmeten 25% korting en 7 jaar garantie

Professionele montage van ritssreens op solar uw op raam, ramen of veranda!
Wij plaatsen door heel Nederland en geven 7 jaar fabrieksgarantie.

Ritsscreen op maat met de keuze voor elektrische bediening

In heel Nederland bieden wij meet- en installatiediensten voor op maat gemaakte ritsscreens met elektrische bediening, voorzien van geavanceerde Somfy motoren. Wij verzorgen kosteloze metingen en professionele plaatsing op uw ramen of veranda. Daarnaast profiteert u van 7 jaar fabrieksgarantie op al onze producten.

Vraag direct een offerte aan voor onze elegante elektrische ritsscreen rechtstreeks vanuit de fabriek op uw kozijn, raam of ramen te installeren. Met onze ritsscreens voor uw veranda of terras kunt u genieten van een optimale koeling.

Binnen het assortiment van elektrische screens zijn er twee hoofdsoorten beschikbaar: het standaard type en het Zip screen. Het onderscheid tussen beide zit in het feit dat het Zip screen voorzien is van een doek dat aan de zijkanten met ritsen bevestigd is, waardoor het doek stevig op zijn plaats blijft, zelfs bij winderige omstandigheden. Hierdoor wordt het elektrische screen volledig strak gehouden.

Bovendien biedt een elektrisch bediend buitenscherm de voordelen van het buiten houden van maar liefst 90% van de warmte, waardoor uw huis aangenaam koel blijft. Tegelijkertijd behoudt u het onbelemmerde zicht op de buitenwereld. Deze elektrische screens worden vervaardigd uit speciaal materiaal dat het mogelijk maakt om naar buiten te kijken, terwijl het voorkomt dat anderen van buitenaf naar binnen kunnen gluren.

Screenamax-Soprofen-ritsscreen

Bedienen Ritsscreens

Elektrische ritsscreens kunnen op diverse manieren worden bediend. U heeft de keuze tussen het gebruik van een schakelaar of een afstandsbediening, maar u kunt ook besluiten om uw rolluiken te integreren in een domoticasysteem, waardoor ze een naadloos onderdeel worden van uw slimme woning. Op deze wijze krijgt u de mogelijkheid om uw elektrische rolluiken te bedienen via uw smartphone of tablet. Hierdoor kunt u uw rolluiken op afstand regelen en profiteren van de voordelen van een geavanceerd en gemakkelijk te beheren huisautomatiseringssysteem.

ritsscreen-solar-villa

Woongenot elektrische ritsscreens

Elektrische screens, met name ritsscreens, bieden tal van voordelen die uw woongenot aanzienlijk kunnen verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van ritsscreens:

1. Zonwering en temperatuurregulatie: Ritsscreens zijn uitstekende zonweringsopties. Ze verminderen de hoeveelheid direct zonlicht die uw woning binnenkomt, waardoor het binnen koeler blijft tijdens warme zomerdagen. Dit helpt ook om energiekosten te verlagen, omdat u minder afhankelijk bent van airconditioning.

2. Privacy en bescherming: Ritsscreens zorgen voor privacy in uw woning. Ze voorkomen dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken, terwijl u toch van buitenaf naar buiten kunt kijken. Dit creëert een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

3. Windbestendigheid: Een uniek kenmerk van ritsscreens is het ritssysteem, waardoor het doek stevig in de geleiders blijft zitten, zelfs bij winderige omstandigheden. Dit voorkomt dat het doek klappert of beschadigd raakt.

4. Insectenwerend: Ritsscreens kunnen ook dienen als bescherming tegen insecten en vliegende insecten buiten houden, terwijl u toch kunt genieten van natuurlijke ventilatie.

5. Gemakkelijke bediening: Elektrische ritsscreens kunnen eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening, smartphone of zelfs worden geïntegreerd in uw smart home-systeem, waardoor u ze moeiteloos kunt aanpassen aan uw behoeften.

6. Duurzaamheid en onderhoud: Ritsscreens zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals aluminium en zijn over het algemeen duurzaam en onderhoudsarm. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en gaan lang mee.

Kortom, elektrische ritsscreens bieden een combinatie van zonwering, privacy, comfort en gemak, waardoor ze een waardevolle aanvulling kunnen zijn op uw woning.

solar-screenamax-ritsscreen
veranda-wit-ritsscreen

Verschil elektrische screens of ritsscreens

Screens en ritsscreens zijn beide vormen van zonwering die worden gebruikt om de zonnestralen buiten te houden en de privacy te verbeteren, maar ze verschillen op belangrijke manieren:

**Screens:**

1. *Opbouw:* Screens bestaan meestal uit een rolbaar doek dat verticaal langs het raam wordt getrokken en vastgezet. Het doek is meestal gemaakt van polyester of glasvezel, dat het zonlicht filtert terwijl het nog steeds een beperkte hoeveelheid licht en zicht naar buiten toelaat.

2. *Bevestiging:* Screens worden bevestigd met behulp van geleiders aan de zijkanten van het raam. Deze geleiders houden het doek op zijn plaats en voorkomen dat het klappert in de wind.

3. *Windbestendigheid:* Hoewel screens windbestendig kunnen zijn, hebben ze niet dezelfde mate van windbestendigheid als ritsscreens vanwege de manier waarop het doek wordt bevestigd.

4. *Privacy:* Screens bieden privacy tijdens de dag, maar ’s nachts, wanneer het binnenshuis verlicht is, kunnen ze enigszins doorzichtig zijn van buitenaf.

**Ritsscreens:**

1. *Opbouw:* Ritsscreens hebben een vergelijkbaar rolbaar doek, maar het verschil zit hem in het bevestigingssysteem. Ritsscreens hebben een ritsmechanisme dat het doek stevig aan de geleiders bevestigt, waardoor er geen ruimte is voor openingen of klapperen.

2. *Bevestiging:* Het ritssysteem zorgt voor een strakke en windbestendige bevestiging, waardoor ritsscreens beter bestand zijn tegen winderige omstandigheden.

3. *Windbestendigheid:* Ritsscreens zijn ontworpen om veel beter bestand te zijn tegen wind dan traditionele screens, en ze blijven strak en stabiel, zelfs bij sterke windvlagen.

4. *Privacy:* Ritsscreens bieden optimale privacy, zowel overdag als ’s nachts, omdat er geen openingen of doorkijk zijn tussen het doek en de geleiders.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen screens en ritsscreens is het bevestigingssysteem, waardoor ritsscreens beter presteren in termen van windbestendigheid en privacy, terwijl screens nog steeds effectieve zonweringsopties zijn voor minder winderige omgevingen. Het juiste type zonwering hangt af van uw specifieke behoeften en omgevingsfactoren.

Screenamax-Soprofen-(5)
Voorzet-ritsscreen-ZIP-Screenamax

Verduisterende screens

Verduisterende ritsscreens zijn geavanceerde raambedekkingsopties die uitblinken in het creëren van totale duisternis en privacy in uw woonruimte. Deze screens combineren de eigenschappen van ritsscreens met verduisterende stoffen, wat resulteert in een krachtige zonwering en volledige verduistering wanneer dat nodig is. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van verduisterende ritsscreens:

1. **Totale verduistering:** De verduisterende stof in deze screens blokkeert nagenoeg al het invallende licht, waardoor u een donkere en rustige omgeving kunt creëren, ideaal voor slaapkamers, home theaters of andere ruimtes waarin totale duisternis gewenst is.

2. **Optimale privacy:** Verduisterende ritsscreens bieden niet alleen verduistering, maar ook maximale privacy, omdat er geen zicht naar binnen of naar buiten is. Dit maakt ze geschikt voor kamers op begane grond of drukke straten.

3. **Warmteregulatie:** Naast het verduisteren van licht helpen deze screens ook bij het reguleren van de temperatuur in uw woning. Ze houden de hitte buiten tijdens warme dagen en dragen bij aan energiebesparing.

4. **Duurzaamheid:** Net als traditionele ritsscreens zijn verduisterende ritsscreens duurzaam en bestand tegen diverse weersomstandigheden, wat resulteert in een langdurige investering voor uw huis.

5. **Gemakkelijke bediening:** Elektrische verduisterende ritsscreens kunnen moeiteloos worden bediend met een afstandsbediening of zelfs worden geïntegreerd in uw smart home-systeem voor ultiem gebruiksgemak.

Of het nu gaat om een goede nachtrust, privacy overdag, of het creëren van de perfecte sfeer in uw leefruimte, verduisterende ritsscreens bieden u de veelzijdigheid en functionaliteit om uw woonruimte aan te passen aan uw behoeften.

ramen-gemonteers-ritsscreens
veranda-ritsscreen

Windvaste rits-screens

Omdat screens doorgaans aan de buitenkant van een woning worden geïnstalleerd, is het van groot belang dat ze zo windbestendig mogelijk zijn. Wellicht herinnert u zich nog hoe het vroeger was met traditionele zonneschermen: bij harde wind begonnen ze vaak te klapperen en in extreme gevallen werden ze zelfs opgetild door de wind, wat voor nog meer geluids- en veiligheidsproblemen zorgde.

Bij moderne screens is dit probleem echter aanzienlijk verminderd, dankzij geavanceerde technologieën en constructiemethoden. Deze windvaste screens zijn ontworpen om stevig op hun plaats te blijven, zelfs bij winderige omstandigheden. Ze klapperen niet en bieden een stabiele bescherming tegen zowel zonlicht als wind. Dit verbetert niet alleen het comfort in uw huis, maar vermindert ook mogelijke geluids- en veiligheidszorgen die vroeger geassocieerd werden met buitenzonwering.

Windvaste screens bieden diverse voordelen voor uw woning en leefomgeving. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van deze speciale vorm van buitenzonwering:

1. **Windbestendigheid:** Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk de windbestendigheid zelf. Windvaste screens zijn ontworpen om stevig op hun plaats te blijven, zelfs bij winderige omstandigheden. Dit voorkomt klapperen, beschadiging en verlengt de levensduur van de screens.

2. **Bescherming tegen fel zonlicht:** Windvaste screens bieden effectieve zonwering, waardoor de intensiteit van het zonlicht wordt verminderd. Dit helpt bij het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur en kan helpen om uw energiekosten te verlagen door minder afhankelijkheid van airconditioning.

3. **Privacy:** Deze screens bieden privacy in uw huis, omdat ze voorkomen dat voorbijgangers naar binnen kunnen kijken, terwijl u nog steeds van het uitzicht naar buiten kunt genieten.

4. **Geluidsreductie:** Windvaste screens kunnen ook helpen bij het verminderen van geluidsoverlast van buiten, zoals verkeer of buitengeluiden, waardoor uw leefomgeving stiller en rustiger wordt.

5. **Bescherming tegen insecten:** Ze fungeren als een barrière tegen insecten en houden muggen en vliegen buiten terwijl u nog steeds frisse lucht kunt binnenlaten.

6. **Energie-efficiëntie:** Windvaste screens dragen bij aan de energie-efficiëntie van uw huis door de warmte buiten te houden tijdens de zomermaanden en warmteverlies te verminderen tijdens de wintermaanden, waardoor u energie bespaart en uw ecologische voetafdruk verkleint.

7. **Duurzaamheid:** Deze screens zijn over het algemeen gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals aluminium of PVC-gecoate glasvezel, wat zorgt voor duurzaamheid en een lange levensduur.

Kortom, windvaste screens bieden niet alleen bescherming tegen wind, maar bieden ook tal van andere voordelen, waaronder zonwering, privacy, geluidsreductie, energie-efficiëntie en bescherming tegen insecten, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op uw woning.